PilveKatrin

Ja Issand käis nende ees, päeval pilvesambas juhatamas neile teed, ja öösel tulesambas, andes neile valgust… (2. Moosese 13:21)

Persoonilugu

1 kommentaar

Paluti kirjutada persoonilugu koguduses teenimisest. Kui juba kirjatud sai, olgu ta siis siin ka. Algul eesti ja pärast inglise keeles.

___

Koguduses olen püüdnud jõudumööda aidata seal, kus abi vaja. Suuri rolle meie väikeses koguduses pidulikult sõnastatud ei ole ning enam-vähem kõik kes saavad osalevad nii vaimulikes aruteludes kui kohvilaua ettevalmistamises ja nõudepesemises. Nii ka mina. Vahel olen juhatust toetanud protokollide koostamises jm asjaajamises. Suuremalt jaolt minu õlul on koguduse blogi, kodulehe ja FB lehe Rakke Kogudus haldamine. Koguduse teadetetahvlit haldan ka ja sellest aastast pean taas jõudumööda arvestust jumalateenistustel jt koosolekutel osalejate arvu üle. Mingil ajal sõnastasingi enda ametinimetuseks “teavitus- ja statistikaabiline”. Eraldi suuri üritusi pole viimasel aastal korraldanud ei mina eraldi ega kogudus tervikuna. Külalisi oleme koos vastu võtnud ja kohvilauda katnud-koristanud.

Üheks minu vist üsna oluliseks rolliks koguduses on olnud abikaasa toetamine laupäeva- ja teisipäevaõhtuste palvetundide tegemisel, korra-paar aastas koguduse tööpunktis avahooldekeskuses teenimisel ning muude koguduse väljasõitude korraldamisel teistesse kogudustesse jm vaimulikele sündmustele. Tema teeb, mina toetan.

Palvetundides nagu ka jumalateenistustel osaleme aruteludes enam-vähem kõik ja nii olen minagi jaganud oma vaimulikke mõtteid ja tunnistusi, sh seminaris õpitut, nii teoloogilist materjali kui praktilisi nõuandeid. Eraldi pidulikku jutlust pidanud ei ole ja tihti seda meie jumalateenistustel polegi, palvetundidest rääkimata.

Lisaks koguduse tööle olen üle aasta järjepidevalt tõlkinud Reaalsuse Rapsoodida vaimulikku päevasõna ning seda ka koguduses soovijatele jaganud. Sellest tõlkekogemusest on abi olnud ka õpingutes ja vastupidi.

Enam-vähem järjepidevalt olen 2010. aastast pidanud enam-vähem vaimulikku Nädala Mõtte blogi. Sellelgi on olnud oma koht minu arengus nii tõlkija, tudengi kui koguduse töötegijana.

Abikaasat toetan lisaks oma koguduse tööle aeg-ajalt teistes kogudustes muusika ja sõnaga teenimisel. Abikaasa vaimuliku muusikategevuse edendamiseks lõime möödunud suvel MTÜ Ülistus, mille juhatusse ainuisikuliselt kuulun ja asju ajan. Abikaasa muusikategevuse toetamiseks haldan ka omavahel seotud blogi RandoLaulud, muusikalehte Rando Laulud ning FB gruppi Rando laulude sõbrad.

Veel olen toetanud ühe erinevates kogudustes sageli kõneleva vaimuliku venna Erik Lõoväli tegevust tema kõnede talletamisel, luues ja hallates blogi Eriku helisalv.

Kõigi nende erinevate tegevuste juures puudub mul tegelikult ettekujutus, kui paljude erinevate inimesteni on need jõudnud, kui paljusid puudutanud või kuivõrd kellegi Jumala juurde jõudmisele kaasa aidanud. Tuttavad ikka aeg-ajalt küsivad, kuidas selle usuga on, ja neile siis räägin. Paari otsivat sõbrannat olen aeg-ajalt erinevatele kristlikele sündmustele kaasa kutsunud (viimati nt seminari rektori ametisse õnnistamisele ja seminari avatud aruteluõhtule väliskülalisega). Usun ja loodan, et minugi külvatud seemned kunagi kuskil mingit lõikust annavad.

Selline pikk lugu sai. Ühtpidi tundub, et mitte-jutlustades ikka korraliku vaimuliku töötegija mõõtu välja ei anna. Teistpidi, oma erinevaid rohkem või vähem vaimuliku valdkonnaga seotud tegevusi ritta pannes saab neid päris palju. Loodan, et on abiks ja saate oma aruandes kasutada.

2012

In our small church I’ve been mostly just helping around. Have helped the board with documents, edited the church blog, website and FB page.
One of my roles in our church is supporting my husband in holding prayer sessions on Tuesday and Saturday evenings and organizing visits to other churches and christian events.
In prayer sessions as well as in Sunday services more or less everybody is participating in discussions and so I have also shared my spiritual thoughts and testimonies, including things I’ve learned in KUS, both theoretical material and practical advices.
Outside our church work I have been translating Rhapsody of Realities daily devotionals from English to Estonian for over a year. This experience has been helpful in my studies and vice versa.
Since 2010 I have managed a spiritual thoughts blog Nädala Mõte (Thought of the Week). This has also supported my development as a translator, student and co-worker in church.
Beside our work in our church I also support my husband in his worship ministry in other churches. Last summer we created for it a NGO in which I am the sole board member and deal with the necessary accounting and bureucracy. I also manage a blog, a music page and a FB group that are all connected with each other and also support my husband’s worship ministry.
In all these endavours I do not actually know how many different people I have reached, touched or helped to know God. Some people ask now and then some questions about being a christian and so I answer them. I do hope and believe that the seeds I’ve sowed will be harvested in their time.

1 thoughts on “Persoonilugu

  1. Pingback: mõned küsimused Sinu KUS-i aastate kohta | PilveKatrin

Lisa kommentaar